Hemsidor i Idrottonline stängs ner 2022-12-31. Läs mer
Hoppa till sidans innehåll

Skidor och SkidO i SOK


SOK har en lång tradition inom skidor, och då främst skidorientering (SkidO). Genom historien finns det både världs- och svenska mästare bland medlemmarna. Periodvis har ett antal medlemmar även tävlat aktivt i längdåkning för klubben.

Träningar

Under vinterhalvåret (Oktober och till snön tar slut) anordnas gemensamma träningar med inriktning mot SkidO, och med den huvudsakliga målgruppen ungdomar från 13 år och juniorer. Yngre kan delta men då ser vi helst att någon förälder eller annan vuxen är med. Givetvis får även de som passerat junioråldern vara med. Generellt är det torsdag och samling i SOK-stugan som gäller, men beroende på snötillgång eller av andra skäl kan plats och dag variera. Då vi tränar på barmark, så kör vi varannan vecka. Då det finns snö är ambitionen att köra varje vecka. Exakt planering framgår av kalendern här på hemsidan.

Tävlingar

Vi har ambitionen att organisera en till två gemensamma tävlingshelger per säsong, där vi bokar gemensamt boende och samordnar transporter. Vila dessa tävlingshelger blir annonseras under nyheter och i kalendern här på hemsidan.

Då det gäller anmälningar så anmäler var och en sig via Eventor. Startavgifter hanteras på samma sätt som på sommaren.

Elit

Elitverksamheten går under samma policy som på sommaren avseende kostnader och bidrag. Som värdetävlingar räknas förutom SM, WRE-tävlingar och Svenska Cupen.

Då man representerar klubben i elitsammanhang förväntas man använda klubbdräkt vid tävling och klubbjacka/väst vid prisutdelning.

Utrustning

Vi har ett antal SkidO-kartställ för utlåning. Dessa är framförallt avsedda för nybörjare/de som vill prova på någon gång vid tävling och ungdomar/juniorer vid träningar. De som deltar mer frekvent förväntas skaffa eget kartställ.

Det finns några få tävlingsdräkter på lager för försäljning. Vid intresse kontakta någon av oss i skidkommittén.

Vi har dessutom några enkla kartställ för MTBO för utlåning.

Längd

Även om fokus för närvarande ligger på SkidO, så finns det inget hinder att tävla för SOK i längd. Föreningen är med i Svenska skidförbundet.

Anmälan till tävlingar (förutom vissa långlopp) sker via TA-skidor, se info under annan flik här på hemsidan. Startavgifter hanteras på samma sätt som för orientering.

Skidkommittén

Uppdaterad: 08 JUN 2016 02:58 Skribent: Anders Lindholm

Postadress:
Sundsvalls OK - Orientering
Bodvägen 7
85357 Sundsvall

Besöksadress:
SOK-stugan, Bodvägen 7
85357 Sundsvall

Kontakt:
Tel: 060125375
E-post: This is a mailto link

Se all info


 Dewire by Knightec

Saffrans Bodega-logotyp

Eurocon-logotyp

ullmax2015