Hoppa till sidans innehåll

Start- och gåframtidsklockor


Klubben har två klockor med digital visning för start- resp. gåframtid. Klockorna på sina stativ samt en närbild på en display visas på bilden ovan. Etiketter på resp. baksida visar vilken som är Startklocka och vilken som är Gåframtids- klocka. Klockorna förvaras i kartskåpet och stativen vid skåpets högra sida i kartrummet. Nyckel finns i nyckelskåp på kansliet. 

I Arkivet (andra dörren till höger innanför nedre entren) finns några andra varianter av gåframtidsklockor med digital visning och två klassiska startklockor med analog visning. Nyckel finns i nyckelskåp på kansliet.  

De digitala klockorna är tänkta för lite större orienteringstävlingar. Siffrorna är c:a 56 mm höga, så läsbarheten är god utom vid sol direkt mot display. Klockorna kan bokas via Peter Lorentzson 070-331 77 82 helst med god framförhållning. Före tävling behöver batterierna i klockorna vara fulladdade. Vi har numera två laddare så de kan laddas parallellt.Räkna ändå med att laddningen kan ta några timmar. Tiden skall ställas så nära inpå tävlingen som möjligt, helst tävlingsdagens morgon. Stativ och klockor hämtas av startpersonal i SOKstugan efter ö.k. med Peter. På startplatsen monteras klockorna enkelt på stativen. Lagom tid före första start slås de på med strömbrytare på baksidan. Gångtid 6-7 tim vid fulladdade batterier. Klockorna är INTE vattentäta utan bör skyddas från regn särskilt i kombination med vind.

Var och en av de digitala klockorna kan också användas för löparnas egen avläsning av måltid vid tävlingar av typ Deltaterrängen. Med enkla knapptryckningar kan klockan ställas 00:00:00 och startas vid startskottet. Sedan är det bara att placera klockan så löparna ser den vid målgång.

Uppdaterad: 21 APR 2018 16:34 Skribent: Peter Lorentzson
E-post: Adressen Gömd

Postadress:
Sundsvalls OK - Orientering
Bodvägen 7
85357 Sundsvall

Besöksadress:
SOK-stugan, Bodvägen 7
85357 Sundsvall

Kontakt:
Tel: 060125375
E-post: This is a mailto link

Se all info

Matomo-tracking