Hoppa till sidans innehåll

Återställa programmering med SI-Master


Med SI-Master kan man enkelt återställa en standardprogrammering, om många enheter tillfälligt programmerats om. Exempelvis när man haft enheterna i beacon mode för att tillåta touch-free stämpling och vill ändra tillbaka till enbart klassisk stämpling i hålet med samma kod och aktivitetstid som vi brukar ha. 

För att spara en standardprogrammering i varje enhets minne måste knappen Apply default i Config+ användas när enheten programmeras.  Alla våra enheter är programmerade på det sättet. När tillfällig omprogrammering görs SKALL ISTÄLLET knappen Apply användas! Missar man det fungerar inte den enkla återställningen med SI-Master.

Lägg ut alla de enheter som skall återställas på ett bord. Det kan vara klokt att sortera väska för väska och från annan klubb lånade i var sina grupper. Det är inte nödvändigt att göra så men ganska praktiskt. Avlägsna eventuella tillfälliga etiketter så bara de permanenta finns kvar.

Det praktiska genomförandet av återställningen följer sedan MED ETT UNDANTAG rutinen för klocksynk. Se avsnittet Synkronisera enheternas klockor, som nås via vänsterkolumnen! Följ den rutinen t.o.m tredje stämplingen med lila Service OFF-pinne i SI-Mastern. När man ser texten EXT MA på displayen lägger vi till ett nytt steg. Stämpla en fjärde gång så att texten STD MA visas. Sedan följer man åter rutinen för klocksynk till slutet.

Med SI-Mastern i funktionsläget STD MA (=starndard master) händer följande: klockan ställs, backupminnnet töms och enheten återgår till den funktion, kod och aktivitetstid, som sparats i enheten. 

Vid oklarheter kontakta SI-ansvarig!

Uppdaterad: 03 APR 2022 14:36 Skribent: Peter Lorentzson
E-post: Adressen Gömd

Postadress:
Sundsvalls OK - Orientering
Bodvägen 7
85357 Sundsvall

Besöksadress:
SOK-stugan, Bodvägen 7
85357 Sundsvall

Kontakt:
Tel: 060125375
E-post: This is a mailto link

Se all info

Matomo-tracking