Sportident-utrustning

Klubben innehar sedan våren 2006 egen Sportident(SI)-utrustning. Med åren har klubben inköpt allt fler komponenter och utrustningen har blivit allt viktigare i vår verksamhet. Logistiska problem kan uppstå då utrustningen används i flera ibland parallella verksamheter. För att underlätta i verksamheten har vi infört rutiner för lån av utrustningen,se nedan. Utrustningen har organiserats i tre separat bokningsbara SI-väskor och tre separat bokningsbara plastväskor med lånepinnar. Se SI-väskor och lånepinnar! Dessutom har styrelsen utsett Peter Lorentzson, adjungerad till tävlingskommittén, till SI-ansvarig.

Rutiner för lån av SI-utrustning

• Bokning av utrustningen sker genom vår kanslist Mona som också ansvarar för utlämning av utrustningen.
  • Bokningsläget dokumenteras i bokningskalendern på hemsidan
  • Utrustningen ska bokas senast 11.00 vardagen innan den ska användas, hos kansliet, e-post This is a mailto link, eller 060-125375. Uppge namn, telefonnummer, tid för uthämtande samt tid för återlämnande vid bokningen.
  • Ut- och inlämning sker alltid via vår kanslist
  • Utrustning som lånas ut dokumenteras av  kanslisten som också kontrollerar och stämmer av att utrustning som lånats ut finns vid återlämningen
  • Om ut- eller inlämning inte kan ske på kontorstid sker detta på sätt som överenskoms direkt med Mona
  • Borttappad utrustning ersätts av låntagaren
  • Bristande funktion hos, skada på eller förlust av komponent skall utan dröjesmål anmälas till kansliet förmiddagar måndag till torsdag, övriga tider till Peter Lorentzson
  • Tävlingskommittén ansvarar för årligt underhåll, teknisk tillsyn och kompletterande anskaffning samt äskar medel i budget för kostnaderna.

Rutinerna ska garantera att alla som behöver använda SI-utrustning kan vara säkra på att den finns på plats och är funktionell när den ska hämtas, samt göra det möjligt för kansliet att hålla koll på att utrustningen är i den ordning som beskrivs under SI-väskor och lånepinnar

Utrustningsförteckning

• 76 basenheter BSF8.
  • 1 radioenhet (BSF8-SRR)
  • 63 lånepinnar, 21 egna och 42 tillhörande MOF SI-card5 och SI-card8.
  • 2 Termoprinterpaket, gamla typen. On/Off/Feed är SI-loggan på skrivaren.
  • 2 SI-Master (blå).
  • 6 Masterstationer BSM7-USB.
  • 1 Masterstation BSM7-RS-232.
  • 1 Masterstation BSM7-P-RS-232(svart printerstation, som tillsammans adapter kan kopplas till USB porten).
  • 2 RS-232 till USB adaptrar.
  • 62 fästplattor (ej kontrollräknade,ej införda i förteckningen nedan).
  • 38 fästremmar med reflex (ej kontrollräknade, ej införda i förteckningen nedan).
  • 59 stativ med enhetshållare (ej införda i förteckningen nedan).
  • 26 stativ som ovan men med stiftklämma (ej införda i förteckningen nedan).

Förteckning över SI-utrustning. Inkluderar även förlorade komponenter, MOF:s kvittoskrivare och lånepinnar samt SOK:s egen Brother laserskrivare.

Uppdaterad: 03 OKT 2017 21:44 Skribent: Peter Lorentzson/Sören Jansson

Bodvägen 7