Hoppa till sidans innehåll

Nytt larm i SOK-stugan

09 DEC 2019 22:26
Det har gjorts en översyn av larmen i klubbstugan!
  • Skapad: 09 DEC 2019 22:26

Med hänsyn till de regler och föreskrifter som Räddningstjänsten utfärdat när det gäller utnyttjande (uthyrning) av ett hus för tillfälliga övernattningar har klubben gjort en komplettering av SOK-stugans larmsystem enligt följande.

Ett nytt brandlarm har installerats med brandvarnare på följande platser: övre hallen, storstugan, köket, kopiatorrummet och i nedre hallen mellan omklädningsrummen. En manuell brandvarnare (obligatoriskt) kopplat till systemet har också installerats på insidan till vänster om övre entredörren.

Kopplat till brandlarmet har ett utrymningslarm med röda sirener installerats på följande platser : övre hallen, storstugan och i nedre hallen. Om utrymningslarm ljuder kan huset lämnas genom tre branddörrar som är markerade med lysande skyltar; dörr från storstugan ut på altan, övre entredörren, nedre entredörren. Dessa dörrar får inte blockeras.

Samtliga larm är kopplade till PEMA-vakt. Om ett larm aktiveras av misstag ringer man PEMA-vakt med telefonnummer som finns anslaget i övre hallen.

Till kaffebryggaren har en timer installerats. Instruktion finns på väggen bredvid bryggaren.

Sören Jansson

Skribent: Anna Nordin
Epost: This is a mailto link

 

 

 Dewire by Knightec

Saffrans Bodega-logotyp

Länsförsäkringar-logga
Swedbank-logotype (Länk till Swedbank)

77profil-logo-333

Eurocon-logotyp

ullmax2015

 

 

Postadress:
Sundsvalls OK - Orientering
Box 318
85105 Sundsvall

Besöksadress:
SOK-stugan, Bodvägen 7
85105 Sundsvall

Kontakt:
Tel: 060125375
E-post: This is a mailto link