Hoppa till sidans innehåll

Info O-ringen

15 JUN 2016 18:09
Här finns SOK-information kring O-ringen i Sälen
  • Skapad: 15 JUN 2016 18:09

Anders och Jenny Erlandsson fixar klubbanslagstavlan, spikar tid för kvällsfika, fördelar ut ansvaret för tält (i år måste vi nog ha med två) och vimpel, samt fixar en ny aktivitet, klubbspurttävling på måndagens etapp, snabbast från sista kontrollen till mål vinner. 

Angående kvällsfikat blir det i år lite speciellt då ingen kommer att bo i tält eller husvagn på C-orten. Därför kanske färre än vanligt har med stolar och campingbord, men de som har möjlighet kan väl ta med dessa ändå. För övriga kanske det kan fungera med ryggsäckstolar eller filtar. Vi får inte släpa ut innemöbler från stugorna.

Etappsegrare behöver inte bjuda på tårta då vi i år är alldeles för många.

Ove Jansson tar hand om SOK-cupen som i år kommer tillbaka efter två års uppehåll och denna gång i ny skepnad. Inför Etapp 1 fördelas de ca 200 SOK-arna (utom de i Inskolning och tvådagars-klasser) i 20 grupper med 9-10 löpare i varje grupp.

Grupperna skapas på så vis att det ska vara ungefär lika många startande totalt per klass i varje grupp. De fyra bästa i varje grupp går vidare till Etapp 2. Dessa 80 SOK-are delas in i åtta grupper med tio löpare i varje grupp. De två bästa i varje grupp går vidare till Etapp 3. Dessa 16 löpare delas in i fyra grupper med fyra löpare i varje grupp. 

Segrarna i varje grupp går så vidare till stor final på torsdagen där den av de fyra finalisterna som har bästa placeringen vinner SOK-cupen. Har två löpare samma placering avgör tid efter segraren på etappen (eller tid före tvåan).

Efter varje etapp skrivs resultatet ut och sätts upp på klubbens anslagstavla samt tas med ut på nästa dags etapp för att sättas fast på stången till SOK-vimpeln. Prisutdelningen sker på torsdagskvällen.

Ove kommer också att damma av SOK-skatten som riktar sig till ungdomarna upp till 15 år och går ut på att via fem ledtrådar (en per dag) hitta en skattkarta och sedan skatten, en liten kista med guldpengar.

 

Dagens SOK-are utses av Lollo Rohdén, men hon vill gärna ha hjälp av alla SOK-are som kan ge tips på lämplig person. Här handlar det inte så mycket om resultat utan om helt andra insatser som kan vara värda att uppmärksammas.

Slutligen vore det roligt om några av våra ungdomar kunde gå ihop och bjuda på en teaterföreställning i stil med den som genomfördes i fjol på O-ringen i Borås.

 

Varmt välkomna till SOK-byn på årets OL-fest i Sälen!

/Ove Jansson, Breddkommittens ansvarige för SOK på årets O-ringen

 

Skribent: Lars Henriksson
Epost: This is a mailto link

 Dewire by Knightec

Saffrans Bodega-logotyp

Eurocon-logotyp

ullmax2015

Postadress:
Sundsvalls OK - Orientering
Bodvägen 7
85357 Sundsvall

Besöksadress:
SOK-stugan, Bodvägen 7
85357 Sundsvall

Kontakt:
Tel: 060125375
Fax: 060126833
E-post: This is a mailto link