Hoppa till sidans innehåll

Lägga upp SOK-nyhet som syns på startsidan


Öppna Internet Explorer 6 eller 7. Nya klubben online fungerar bara med Internet Explorer som webbläsare.

1. Logga in: Klicka  på hänglåset högst upp i högra hörnet. Ett nytt litet fönster dyker upp. (Ser du inget fönster så tillåter inte din webbläsare popup-fönster, se till att popup-fönster tillåtes på sokwebben) Ange användarnamn och lösenord som du fått i din e-post från This is a mailto link (Den du har angiven i ditt klubbmedlemskap)

 

loggain

 

 

 


När du är inloggad ser du en länk; ”Redigerarläge”. Klicka på den.

 

redigerarläge

 


Nu kommer du in i redigerarläge, dvs där man skapar nyheter, arrangemang mm, dvs webbsidor.


Till vänster syns sidans uppbyggnad som en trädstruktur, samma upplägg som när man tittar på filer i Windows utforskare.

 

Skapa en nyhet

 
Högerklicka på SOK-nyheter, välj: ”Skapa ny”, alternativt klicka på ”SOK-nyheter” och välj sedan ”Skapa ny sida”- ikonen längst upp till vänster.

 

trädstruktur
 

   

Fyll i information i sidans Namn(Titel), Ingress och Brödtext. Undvik långa rubriker. Rubriken ska rymmas på en rad. Ingressen är texten som syns under sidans titel i listningen på startsidan. Kom ihåg:  Ingressen bör vara högst 2 rader lång, annars tar den för stor plats på startsidan! Ingresstexten kan man se som en text som ska locka till att läsa hela nyheten.

Klickar du på ”spara” sparas sidan och dyker upp i versionshistoriken för sidan. Sidan är då inte synlig på webbsidan för andra. I efterhand kan sidan publiceras från versionshistoriksfliken. Klickar du på ”Spara och publicera” sparas sidan och blir sedan synlig högst upp bland nyheterna på startsidan. Nyheterna sorteras senast publicerad överst.

 

 

Några saker att komma ihåg: 

  • Använd inte versaler, det ser inte snyggt ut. Använd istället fetstil om det är något som behöver markeras extra i texten.
  • Om du kopierar information från en annan källa, tex word och klistrar in texten i editorn: Högerklicka och välj: "Klistra in oformaterat" Om man klistrar in som vanligt kommer formateringsinformation in från källtexten som kan ställa till det ordentligt med layouten.
  • Undvik att skapa PDF:er och Word-dokument som ni sedan länkar till. Lägg om möjligt texten som en webbsida istället. Vi har begränsat med plats för uppladdade dokument, det har vi däremot inte för webbsidor!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Uppdaterad: 08 JUN 2016 02:49 Skribent: Martin Lundgren

 

 

 Dewire by Knightec

Saffrans Bodega-logotyp

Länsförsäkringar-logga
Swedbank-logotype (Länk till Swedbank)

77profil-logo-333

Eurocon-logotyp

ullmax2015

 

 

Postadress:
Sundsvalls OK - Orientering
Box 318
85105 Sundsvall

Besöksadress:
SOK-stugan, Bodvägen 7
85105 Sundsvall

Kontakt:
Tel: 060125375
E-post: This is a mailto link