Hoppa till sidans innehåll

Start- och gåframtidsklockor


Klubben har två klockor med digital visning för start- resp. gåframtid. Klockorna på sina stativ samt en närbild på en display visas på bilden ovan. Etiketter på resp. baksida visar vilken som är Startklocka och vilken som är Gåframtidsklocka. Förutom dessa finns några andra varianter av gåframtidsklockor med digital visning och en klassisk startklocka med analog visning.

De digitala klockorna är tänkta för lite större orienteringstävlingar. Siffrorna är c:a 56 mm höga, så läsbarheten är god utom vid sol direkt mot display. Klockorna kan bokas via Peter Lorentzson 070-331 77 82 helst med god framförhållning. Före tävling behöver batterierna i klockorna vara fulladdade, vilket tar något dygn då vi bara har en laddare. Tiden skall ställas så nära inpå tävlingen som möjligt, helst tävlingsdagens morgon. Stativ och klockor hämtas av startpersonal i SOKstugan efter ö.k. med Peter. På startplatsen monteras klockorna enkelt på stativen. Lagom tid före första start slås de på med strömbrytare på baksidan. Gångtid 6-7 tim vid fulladdade batterier.

Var och en av de digitala klockorna kan också användas för löparnas egen avläsning av måltid vid tävlingar av typ Deltaterrängen. Med enkla knapptryckningar kan klockan ställas 00:00:00 och startas vid startskottet. Sedan är det bara att placera klockan så löparna ser den vid målgång.

Uppdaterad: 21 APR 2018 16:34 Skribent: Peter Lorentzson
Epost: Adressen Gömd

 

 

 Dewire by Knightec

Saffrans Bodega-logotyp

Länsförsäkringar-logga
Swedbank-logotype (Länk till Swedbank)

77profil-logo-333

Eurocon-logotyp

ullmax2015

 

 

Postadress:
Sundsvalls OK - Orientering
Box 318
85105 Sundsvall

Besöksadress:
SOK-stugan, Bodvägen 7
85105 Sundsvall

Kontakt:
Tel: 060125375
E-post: This is a mailto link