Hoppa till sidans innehåll

Loppen


Sidsjö Winter Race – 2014.03.09

Tävlingen hade urpremiär 2013 marknadsfördes endast via Face Book. Ändå kom ett 50-tal löpare till start och omdömet blev idel lovord. En mycket varierande bana på ett underlag bestående av hård snö, lös snö och is i kombination med en del krux (läs besvärligheter) gjorde att löpningen fick en ny dimension. Inför 2014 kommer banan att utvecklas ytterligare. Så kom och testa bettet i Sidsjö Winter Race!

 

Gumsekullen Vertical – 2014.05.10

Sundsvalls första vertikallopp kommer att ha premiär andra lördagen i maj. Vertikallopp har en stark frammarsch i de centrala delarna av Europa och nu provas konceptet i Sundsvall! Starten kommer att förläggas till centrala Kvissleby. Därefter kommer löparna i en varierande bana att avverka ca 250 höjdmetrar för att slutligen gå i mål på Gumsekullens topp. Ett lopp för bara tuffa? Nej säger vi! Det här är verkligen ett lopp för motionärer!

 

Drakloppet – 2014.08.13

Ett etablerat lopp som i år utökas med en 21 km bana vi sidan av 11 och 6 km. Ett traillopp som startar på torget i Sundsvall, är det möjligt? Ja denna stad kan faktiskt erbjuda det. Lite asfalt blir det (< 1km) men resten av banan blir tuffa utmaningar som i år utökas med ytterligare ”crux”.  Detta lopp kännetecknas av utmaningen i form av branta backar, tekniska stigar och blöta myrar. Men det kännetecknas också av inramningen när du går i mål på Stora torget i Sundsvall till åskådarnas applåder.

 

Fågelberget Night Trail – 2014.10.16

Sundsvalls första Night Trail lopp. Varför sluta springa trail för att det blir mörkt? Idag köper man en suveränt bra pannlampa för 500 kr vilket ger oanade möjligheter att förlänga trailsäsongen. Det nya springstigarna kring Fågelberget kommer att nyttjas för detta nya lopp som är 9 kilometer och naturligtvis passerar Fågelbergsstugan. Vågar du ladda pannlampan och ge dig ut i mörka natten och bestiga Fågelberget? 

 

End of Season Trail – 2014.11.15

Välkommen till Sundsvalls enda unplugged-trail! Ingen tidtagning, ingen vätska bara blött, jävligt och... och.... helt underbart som en löpare kommenterade direkt efter målgång efter urpremiären den 27 oktober i höst. Ett 50-tal löpare på startlinjen. Unpluggedkonceptet gav en extra gemenskap som naturligtvis utvecklades till en kamp, man mot man, kvinna mot kvinna och kvinna mot man. 2014 kommer en resultatlista att skapas men unplugged-konceptet kommer att behållas. Efter loppet avslutar vi trailsäsongen med en kamratmiddag där vi minns tillbaka med bilder och filmer samt delar ut priser till för ytterst goda prestationer.

Uppdaterad: 10 OKT 2014 10:25 Skribent: Thomas Rex
Epost: This is a mailto link

 

 

Hittaut logotype

Sundsvallsklassikern

 Dewire by Knightec

Saffrans Bodega-logotyp

Länsförsäkringar-logga
Swedbank-logotype (Länk till Swedbank)

77profil-logo-333

Eurocon-logotyp

NIUorientering_rödbakgrund

 

ullmax2015

 

 

 

Postadress:
Sundsvalls OK - Orientering
Box 318
85105 Sundsvall

Besöksadress:
SOK-stugan, Bodvägen 7
85105 Sundsvall

Kontakt:
Tel: 060125375
E-post: This is a mailto link