Hoppa till sidans innehåll

Fina framgångar för Hanna och Frida på JEC!

07 OKT 2018 22:40
SOK hade i helgen två löpare med på Junior European Cup i Schweiz. Det var Hanna Hugosson och Frida Vikström som representerade blågult i tävlingen. Inga medaljer för tjejerna men väl varsin fjärdeplats!
  • Skapad: 07 OKT 2018 22:40

Hanna var en hårsmån från pallen i lördagens medeldistans, endast tre sekunder skiljde från bronsplatsen.

- Det känns surt, speciellt med tanke på att jag tappade kanske 15 sekunder då jag stannade för att kolla läget på en konkurrent som skadat sig ute på banan, säger Hanna som var bästa svenska i äldsta juniorklassen.

Frida Vikström som tävlade i den yngre juniorklassen blev fyra i söndagens avslutande långdistans med masstart. Ett lopp som fick ett märkligt avgörande. Frida var först nia i mål men samtliga löpare före henne diskades efter att de sprungit genom ett förbjudet område på väg till den sista kontrollen. De diskade löparna protesterade och menade att det hade varit för otydligt uppmärkt på kartan att området var förbjudet att passera och då fattade arrangören det okonventionella beslutet att stryka banans sista del och räkna ställningen vid den näst sista kontrollen som slutställning, och där låg alltså Frida fyra.

- Det var en trist avslutning. Jag kände mig stark och sprang bra på den avslutande långa sträckan till sista kontrollen och så blir det så här, säger Frida Vikström som dock var nöjd med sin landslagsdebut. Hon var uttagen som reserv men fick hoppa in med kort varsel och var snabbast av alla svenskor på startsträckan i fredagens sprintstafett och sedan näst bästa svenska i både medel- och långdistans.

Skribent: Anna Nordin
Epost: This is a mailto link

 

 

Hittaut logotype

Sundsvallsklassikern

 Dewire by Knightec

Saffrans Bodega-logotyp

Länsförsäkringar-logga
Swedbank-logotype (Länk till Swedbank)

77profil-logo-333

Eurocon-logotyp

NIUorientering_rödbakgrund

 

ullmax2015

 

 

 

Postadress:
Sundsvalls OK - Orientering
Box 318
85105 Sundsvall

Besöksadress:
SOK-stugan, Bodvägen 7
85105 Sundsvall

Kontakt:
Tel: 060125375
E-post: This is a mailto link